Cada madrileny aporta 2.000 euros més a l’Estat que cada català

Segons un sistema de comptes públics per territori publicat per Hisenda
Montoro
Montoro

El saldo fiscal negatiu de Madrid és el més baix de l’Estat en comparació amb la resta de comunitats autònomes: 19.015 milions d’euros, equivalents al 9,57% del seu PIB. Balears, 1.330 milions, un 5,08% del PIB. En tercer lloc se situa Catalunya, amb 7.439 milions, un 3,75% del Producte Interior Brut, segons el Sistema de Comptes Públics Territorialitzats que ha publicat el Ministeri d’Hisenda.

El document recull els ingressos i les despeses d’una administració central que captés tots els recursos tributaris del país i que després els canalitzés per territoris. L’altra regió que més incideix en els pressupostos públics és València, que aporta 1.453 milions, l’1,48% del seu PIB.

D’altra banda, les regions receptores són Ceuta i Melilla, que van rebre 721 milions, un 24,5% del seu PIB. Extremadura, 2.655 milions, un 15,6%. Canàries, 8,58%, Galícia i Astúries.

Per càpita, Madrid aporta 2.927 euros per persona. Les Illes Balears, 1.192. I Catalunya, 984. Cada extremeny, per contra, rep 2.401 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides