Traiber tenia cirurgians ‘comprats’

Documents de l'empresa de les pròtesis defectuoses revelen comissions a professionals de la sanitat pública i privada
lluis marquez traiber
lluis marquez traiber

Traiber, l’empresa que va fer saltar l’alerta sanitària pel mal estat de pròtesis proveïdes a diversos hospitals catalans, investigada en el marc del cas Innova, tenia una trentena de professionals sanitaris comprats perquè utilitzessin els seus productes, revela una investigació d’El País.

En concret, documents d’aquesta companyia mostren que cirurgians de la sanitat pública i la privada s’embutxacaven comissions de fins a un 30% del preu de pròtesis vertebrals, de maluc i de genoll implantades als seus pacients.

Segons la mateixa informació, el jutjat de Reus i la Guàrdia Civil estan concentrant les seves indagacions en aquests pagaments.

Entre les revelacions d’El País destaca la constatació de la competència en el sector per tenir metges ‘a comissió’.

Contactes d’alt nivell
Segons la investigació judicial, Lluís Márquez, administrador de Traiber, va mantenir reunions al més alt nivell amb el president Artur Mas i amb l’exconseller d’Indústria Francesc Xavier Mena.

Així mateix, l’instructor del cas, que va ordenar l’ingrés a la presó amb una fiança de 20.000 euros per a Márquez, considera que aquest empresari va pressionar l’Ajuntament de Reus i va obtenir un tracte de favor de la primera tinent d’alcalde, Teresa Gomis (CDC).

Gomis, encara imputada, va prendre possessió recentment de la seva acta com a diputada al Congrés malgrat les pressions inicials de Convergència perquè renunciés a l’escó.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari