Andorra fuig de la BPA en direcció a l’FMI i el BCE

Cinca, el ministre de finances del Principat, tem els efectes de l'escàndol bancari
jordi cinca andorra
jordi cinca andorra

Els plans del Govern d’Andorra en la present legislatura, que conclourà el 2019, plantegen un país molt més convencional pel que fa a les relacions amb les grans institucions financeres internacionals.

Segons ha explicat el ministre de Finances, Jordi Cinca, l’Executiu que encapçala Toni Martí estudiarà l’adhesió andorrana al Fons Monetari Internacional (FMI) i cercarà una via per accedir al Banc Central Europeu (BCE). Amb aquestes dues maniobres, segons ha declarat, volen poder disposar de “recursos d’última instància” per afrontar millor futures complicacions com les generades per l’escàndol de la Banca Privada d’Andorra (BPA).

Precisament, Cinca assenyala que “l’afer BPA pot acabar condicionant tot el pla d’actuacions del ministeri”.

El titular de Finances veu l’FMI “més fàcil d’abordar” perquè el BCE “té unes característiques molt especials i nosaltres no som ara per ara un país euro ni emissor d’euros”. Amb tot, pensen explorar ambdues vies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides