La associació de directius de grans empreses és “d’interès general”

L'anterior Govern havia revocat aquest estatus per considerar que era una activitat empresarial
emilio cuatrecasas
emilio cuatrecasas

L’Associació per al Progrés de la Direcció (APD), una entitat participada pels grans empresaris del país, ha tornat a ser declarada “d’utilitat pública”, segons l’ordre que publica aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat i que recull la web ‘ElBOEnuestrodecadadía’.

El Govern ha tornat aquesta condició a l’Associació després d’executar una sentència de l’Audiència Nacional, de setembre de 2012. Tres anys abans, el Ministeri d’Interior de l’Executiu de Zapatero, després d’analitzar informes de l’Agència Tributària, va decidir revocar la condició ‘d’utilitat pública’, que comporta beneficis i exempcions fiscals. Interior considerava que l’Associació oferia “formació a un col·lectiu selecte de persones a canvi d’una contraprestació” i que, per tant, era una activitat empresarial. L’ens va facturar més de sis milions al 2007.

L’APD, Antonio Garrigues n’és president d’honor i Emilio Cuatrecasas, vicepresident, va recórrer la decisió del Govern, i l’Audiència li va donar la raó. Uns dels arguments de la defensa és que el pagament de cursos per part de tercers no cobreix el seu cost total i que, per tant, no són activitats lucratives en un sentit estricte. El president Rajoy és assistent habitual als consell anuals de l’ens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides