Mas va culpar Rajoy davant Felip VI

El cap d'Estat i el president de la Generalitat van enraonar sobre el 'procés'
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Durant la trobada del passat divendres entre el rei d’Espanya, Felip VI, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, l’eix de la conversa va ser, com s’esperava, el ‘procés’ sobiranista.

Segons els pocs detalls que ha transcendit sobre l’hora i mitja de reunió -cap d’ells per les vies oficials-, el monarca, que va rebre públicament Mas amb un posat excepcionalment seriós, va preguntar els detalls del full de ruta que els sobiranistes preveuen fins a efectuar una eventual “desconnexió” d’Espanya i va alertar Mas de la necessitat de ser extremadament prudent en qualsevol dels escenaris posteriors al 27-S.

A més, Felip de Borbó va demanar temps i que s’evitessin decisions irrevocables. Mas, per la seva part, va dir que ja no podia fer-se enrere i va culpar el Govern de Mariano Rajoy, a qui sempre, i també a la Zarzuela, ha retret que no proposés alternatives. Fins i tot, el president català va assegurar que si Rajoy n’hagués presentat, la situació no seria l’actual.

Felip VI va remarcar la disposició de l’Estat a mantenir els ponts amb la Generalitat, per bé que va traslladar a Mas la seva preocupació pel comportament de l’Executiu català els darrers mesos.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari