Mas va culpar Rajoy davant Felip VI

El cap d'Estat i el president de la Generalitat van enraonar sobre el 'procés'
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Durant la trobada del passat divendres entre el rei d’Espanya, Felip VI, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, l’eix de la conversa va ser, com s’esperava, el ‘procés’ sobiranista.

Segons els pocs detalls que ha transcendit sobre l’hora i mitja de reunió -cap d’ells per les vies oficials-, el monarca, que va rebre públicament Mas amb un posat excepcionalment seriós, va preguntar els detalls del full de ruta que els sobiranistes preveuen fins a efectuar una eventual “desconnexió” d’Espanya i va alertar Mas de la necessitat de ser extremadament prudent en qualsevol dels escenaris posteriors al 27-S.

A més, Felip de Borbó va demanar temps i que s’evitessin decisions irrevocables. Mas, per la seva part, va dir que ja no podia fer-se enrere i va culpar el Govern de Mariano Rajoy, a qui sempre, i també a la Zarzuela, ha retret que no proposés alternatives. Fins i tot, el president català va assegurar que si Rajoy n’hagués presentat, la situació no seria l’actual.

Felip VI va remarcar la disposició de l’Estat a mantenir els ponts amb la Generalitat, per bé que va traslladar a Mas la seva preocupació pel comportament de l’Executiu català els darrers mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides