La Diputació de Barcelona es retira com a acusació del cas Palau

L'ens remet la seva decisió al jutge poc abans de la presa de possessió de la nova presidenta
daniel osacar
daniel osacar

La Diputació de Barcelona ha comunicat el jutge aquest dimarts que deixa d’exercir l’acusació popular en el cas del Palau de la Música. L’ens supramunicipal s’havia presentat com a acusació des de l’inici de la causa, quan a l’ens manava el PSC, i s’hi havia mantingut en el mandat anterior, ja amb CiU al capdavant.

Fonts properes a l’acusació mantinguda per l’ens assenyalen que la decisió respon a la voluntat d’evitar una despesa innecessària, recull EFE, perquè el jutge no va deixar la corporació personar-se com a acusació particular, sino com a acusació popular, condició que no permet actuar com a perjudicat.

Fa unes setmanes, la Diputació sostenia en un escrit de qualificació que CDC s’havia lucrat amb el saqueig del Palau i sol·licitava la pena de presó per a l’extresorer convergent Daniel Osàcar, a qui acusava d’un delicte continuat de blanqueig. Les mateixes fonts, segons ha divulgat EFE, atribueixen a “un error involuntari” aquell escrit.

El cas Palau avança
En les darreres hores, el jutge ha desestimat els recursos presentats per les defenses dels acusats i de CDC, que sol·licitaven que arxivés el cas. Queda pendent, però, la resolució dels recursos plantejats davant l’Audiència de Barcelona. A partir de llavors es podrà fixar la data del judici pel desfalc del Palau de la Música.

La Fiscalia, per la seva part, ha tornat a sol·licitar penes de 27 anys i mig de presó per a Fèlix Millet i Jordi Montull, així com set anys per a Osàcar. El fiscal acusa Millet i Montull de malversació de fons públics, falsedat documental, tràfic d’influències, apropiació indeguda, blanqueig de capital i delicte contra la Hisenda Pública.

Conesa, presidenta
Aquest dimecres, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha estat investida presidenta de la Diputació amb els vots a favor de CiU, ERC i el PSC. Conesa, la primera dona que accedeix al càrrec, ha desvinculat l’acord de governabilitat assolit amb ERC a l’ens supramunicipal de l’acord per la llista del 27-S entre convergents, republicans i les entitats sobiranistes.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari