Qui va proposar Raül Romeva com a cap de llista?

Raül Romeva
Raül Romeva

Des del primer moment, a proposta de les entitats independentistes, es van posar sobre la taula els noms de Carme Forcadell, expresidenta de l’ANC; de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium; de Carles Viver i Pi-Sunyer, comissionat per a la Transició Nacional; i de Raül Romeva, exdirigent d’ICV que està al capdavant de la campanya Ara és l’hora i que, precisament, era qui aixecava més reticències per part dels convergents. No obstant això, Romeva encapçalarà la llista i, en la seva selecció, hi ha tingut molt a veure els seus dots de comunicador, el seu savoir faire davant les càmeres, el fet que és gat vell en campanyes electorals i, en definitiva, que va per la quota de les entitats independentistes si bé fins fa uns mesos era un polític professional en actiu. Que Romeva encapçalés la llista ha estat una de les concessions d’Artur Mas, però, segons s’explica, també n’ha valorat els beneficis en termes de rendibilitat electoral. Fins i tot per damunt de Carme Forcadell, que molts esperaven que fos la número u.

Com que Artur Mas i Oriol Junqueras ocuparan els llocs quart i cinquè, això obligava a col·locar dues dones com a mínim en els primers tres llocs per una qüestió de paritat. Ara queda per decidir el sisè i el setè, que també correspondran a la societat civil.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides