Pressió perquè Florentino no cobri el Castor

Els governs de Catalunya i València s'uneixen a diverses plataformes per instar l'Europarlament perquè ACS no cobri la indemnització
Castor
Castor

L’eurodiputat ecosocialista, Ernest Urtasun, va introduir una proposta l’abril passat al Parlament comunitari que demanava a la Comissió Europea i al Banc Europeu d’Inversions que “prenguin mesures per evitar que els ciutadans espanyols hagin d’abonar, bé mitjançant un dèficit públic més elevat, bé mitjançant l’augment dels costos de l’energia, els 1.350 milions d’euros en compensacions per un projecte precedit d’una avaluació desastrosa”. L’euro parlamentari es referia al projecte Castor, d’emmagatzematge de gas davant les costes de Vinaròs.

La iniciativa va obtenir la llum verda amb una majoria àmplia de l’eurocambra però Brussel·les no ha fet absolutament res. Segons informa ‘Vozpopuli‘, els governs català i valencià, juntament amb diverses plataformes socials, volen forçar que la Comissió i el BEI es pronunciïn.

Algunes de les entitats que volen re impulsar la iniciativa havien mostrat des de l’inici, informes en mà, el seu rebuig al projecte de la constructora ACS presidida per Florentino Pérez. El setembre de 2013, les costes de Castelló i les Terres de l’Ebre van patir més de 500 terratrèmols en dues setmanes per una injecció de gas.

El Govern va suspendre temporalment el projecte i Florentino va tornar la concessió i va executar el cobrament d’una indemnització de 1.350 milions d’euros que Rajoy va aprovar d’urgència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides