Alerta de privatització encoberta al Clínic

Personal i pacients protesten contra el consorci creat per la Generalitat
El conseller de Salut, Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz

La creació, per part de la Generalitat, del nou consorci sanitari públic de l’Hospital Clínic de Barcelona, participat pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Universitat de Barcelona, no ha agradat a sindicats i usuaris, que consideren que s’està preparant el terreny per a una futura privatització. Aquest dimarts s’han concentrat davant les portes del centre per rebutjar la decisió de la Generalitat.

En concret, els treballadors de l’hospital assenyalen que els estatuts del consorci obren la porta a la privatització dels serveis i la precarització laboral i que blinden activitat privada que ja es desenvolupa a les instal·lacions i amb personal de l’hospital mitjançant Barnaclinic. Aquests estatuts, que van rebre més de 4.000 al·legacions, no fan variar la titularitat exclusivament pública del centre, però, segons UGT Catalunya, obren una escletxa a la utilització privada del servei.

En aquest sentit, resulten particularment controvertida la possibilitat que es dóna al Clínic per formalitzar convenis de col·laboració amb “altres entitats especialitzades” i la no exclusió d’activitats de finançament no públic i no cobertes pel sistema públic de salut, així com l’opció que es dóna per crear entitats instrumentals, participar en elles o servir-se de les ja creades o participades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides