El ‘sí’ tindrà dues llistes

CDC i ERC pacten un govern de coalició. La CUP "criticarà les retallades d'alguns i les ambigüitats d'altres"
Fernàndez i Mas
Fernàndez i Mas

“Criticarem les retallades d’alguns i les ambigüitats dels altres”, ha manifestat aquest dimarts el diputat de la CUP, David Fernàndez, en una roda de premsa per valorar el rebuig de la formació de l’esquerra independentista al preacord entre CDC i ERC per a la llista unitària del 27-S. La CUP queda fora del preacord perquè, segons Fernàndez, ni convergents ni republicans no van contemplar la proposta de llista civil unitària que proposaven els cupaires.

Fernàndez ha criticat les “filtracions malintencionades” per deixar clar que la CUP “no serà ni la crossa d’uns ni el para xoc d’altres” i que es presentaran a les eleccions al Parlament amb una “candidatura independentista basada en els principis de la ruptura i la transformació social. Parlarem de privatitzacions de serveis públic i de rescats bancaris”, ha dit Fernàndez.

“L’únic acord és que són plebiscitàries. Els vots de la CUP computaran com un sí a la independència. Sortirem a guanyar el plebiscit, per la llibertat política del nostre país, i les constituents posteriors”, ha assenyalat.

Mas i Junqueras
El preacord que CDC i ERC, amb el suport de les entitats Òmnium, ANC i AMI, presentaran públicament els propers dies inclou que les dues formacions es repartiran els polítics a la candidatura amb un cap de llista de consens. S’ha pactat un full de ruta posterior al 27-S que pilotarà un govern de coalició amb Mas i Junqueras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides