Boí-Taüll, en suspens

La continuïtat de Promocions Turístiques de la Vall com a gestora depèn de la Generalitat
boi taull
boi taull

Quan la Generalitat de Catalunya va sumar Boí-Taüll a la seva llista d’estacions d’esquí ‘nacionalitzades’, el 2014, va culminar una operació de rescat que havia injectat abundants fons públics per mantenir viva l’estació.

L’empresa pública Avançsa va adquirir aleshores els actius de Promocions Turístiques de la Vall, la societat gestora. En aquesta operació, una mena de dació en pagament, la Generalitat va rebre la propietat però no la gestió, que va quedar en mans de Promocions Turístiques de la Vall, filial de la immobiliària Nozar, que es reservava una futura opció de compra.

Malgrat la bona temporada de neu, Promocions Turístiques de la Vall no ha pogut fer front els 75.000 euros que havia de pagar enguany abans del 30 de juny per explotar Boí-Taüll i, segons el pla de viabilitat de l’estació, publica Crónica Global, la Generalitat pot rescindir el contracte amb la gestora i obrir la concessió.

Segons la mateixa informació, el Govern català no ha pres encara una decisió, i els treballadors, que han patit diversos ERO, no confien en la capacitat de Promocions Turístiques de la Vall per redreçar la situació.

La plantilla ha desconvocat aquest dilluns la seva vaga indefinida després d’haver cobrat el sou corresponent al mes de juny, però ha avisat que convocaran aturades si no reben la nòmina del juliol abans del 10 d’agost. Els treballadors consideren que la direcció de Promocions Turístiques de la Vall els utilitza com a “escut humà” per negociar préstecs amb la Generalitat i volen que el Govern català assumeixi la gestió del complex.

Boí-Taüll no forma part del grapat d’estacions ‘nacionalitzades’ per la Generalitat, principal operador del turisme de neu amb set estacions, que pengen accionarialment de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides