Qui guanya i qui perd en les pugnes internes de CDC a les diputacions?

conesa sant cugat
conesa sant cugat

Les quatre diputacions catalanes estaran presidides per convergents: a Lleida i a Tarragona, continuaran els mateixos que hi havia fins ara, Joan Rañé i Josep Poblet; però, a Barcelona i a Girona, on s’han desencadenat pugnes intestines per aconseguir la presidència, s’han imposat Mercè Conesa i Pere Vila.

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, s’ha imposat a Marc Castells i Joan Ramon Canals, alcaldes d’Igualada i de Molins de Rei, respectivament. En un primer moment, semblava que el millor situat era l’igualadí Castells, però, sobretot arran de la cèlebre conferència d’Artur Mas a Molins de Rei, es van disparar les opcions de Casals, que és el secretari de política municipal de CDC. No obstant això, la direcció del partit va pressionar a favor de Mercè Conesa.

Segons expliquen fons convergents, Josep Rull, coordinador general de Convergència, ha mogut els fils necessaris perquè Conesa sigui l’escollida en detriment de castells i de Casals. Així, Conesa serà la presidenta de la Diputació, amb un pacte amb ERC, i continuarà com a alcaldessa de Sant Cugat, si bé deixarà de ser la portaveu del partit.

A Girona ha passat un procés similar: en principi, el candidat millor situat era Miquel Noguer, alcalde de Banyoles; després va aparèixer com a alternativa Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera i, a l’últim moment, la direcció del partit a Barcelona es va decantar per Pere Vila, que en aquestes últimes municipals va perdre l’alcaldia de Llançà. Vila també és diputat al Parlament, però, tal com està el panorama polític, no tenia garantit que la pròxima legislatura continués a la cambra catalana. En aquest cas, la intervenció de Josep Rull també ha estat decisiva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides