BCN Regional va atorgar quatre contractes a un fill de Pujol

L'empresa de Pere Pujol Ferrusola va rebre el primer 10 mesos després de la victòria de Xavier Trias
Pere Pujol Ferrusola a la comissió sobre el frau i la corrupció
Pere Pujol Ferrusola a la comissió sobre el frau i la corrupció

La Fiscalia té en el punt de mira presumptes irregularitats en la gestió de l’empresa pública de planificació urbanística i d’infraestructures Barcelona Regional (BR), la cúpula de la qual ha estat apartada pel nou Govern municipal de Barcelona encapçalat per Ada Colau. L’exdirector general de BR, Willy Müller, mà dreta de l’anterior tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, el convergent Antoni Vives, va adjudicar dos contractes a un exsoci seu, fet que la Fiscalia investiga.

D’altra banda, aquesta institució, segons publica aquest dimarts El Periódico, va contractar la societat Entorn SA, que dirigeix Pere Pujol Ferrusola, quart fill de l’expresident de la Generalitat, quatre cops durant l’etapa de Xavier Trias com a alcalde de Barcelona. El primer d’aquests contractes, per valor de 36.000 euros, el va obtenir el maig del 2012, deu mesos després de la primera presa de possessió de Trias.

Aquell primer contracte confiava a Entorn SA l’anàlisi de les condicions mediambientals d’un sector del Port de Barcelona, el Morrot. Fou adjudicat per procediment negociat perquè el seu import superava el límit de les adjudicacions directes (18.000 euros) i quedava per sota del llindar dels concursos públics (a partir de 50.000 euros). En aquest tipus de procediment el contractant, simplement, demana preus i té discrecionalitat per decidir. No necessàriament ha de triar el servei més barat, que en aquest cas l’opció presentada per Entorn SA, segons la mateixa informació.

Posteriorment, la societat de Pere Pujol va sumar tres contractes més sobre l’estudi ambiental de les platges de Barcelona, per valor de 18.000, 36.000 i 49.000 euros, els anys 2013, 2014 i 2015, respectivament.

Durant la presidència de Jordi Pujol, els anys 2000 i 2001, Entorn va rebre contractes de GISA i REGSA, empreses de la Generalitat, per valor de 190.000 euros, per estudis d’impacte ambiental. Pere Pujol era llavors gerent de l’adjudicatària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides