Primer pas per a la llista unitària per al 27-S

Mas es reuneix amb els partits CDC, ERC, CUP, MES i Demòcrates per Cat, i les entitats, ANC, Òmnium i AMI
Cimera 27-S al Palau
Cimera 27-S al Palau

Representants de CDC, ERC i la CUP i de les tres entitats cíviques i independentistes, Òmnium Cultural, l’ANC i l’AMI, s’han reunit aquest dilluns al migdia amb el president Mas al Palau de la Generalitat per donar un impuls a la llista unitària per als comicis del 27 de setembre. Els cupaires han posat de termini fins aquest dissabte, 18 de juliol, per arribar a un acord entre les parts. Una data avalada pels republicans que farà que les trobades es repeteixin al llarg d’aquesta setmana.

ANC, Òmnium, l’AMI i la CUP han sortit els primers de la cimera, que ha acabat a les 19h. Tant Jordi Sánchez (ANC) com Muriel Casals (Òmnium) han explicat que encara s’ha d’aprofundir a l’hora de negociar, però s’han mostrat convençuts d’arribar a un acord perquè una llista civil representi el sí a les plebiscitàries. La CUP ha convocat el seu secretariat, motiu pel qual Fernàndez ha abandonat la reunió.

ERC i CDC s’han quedat negociant.

Del bàndol convergent han assistit a la reunió el coordinador general i el vicesecretari general de Coordinació Institucional, Josep Rull i Lluís Corominas. D’ERC hi ha Oriol Junqueras i Marta Rovira, president i secretària general i el diputat de la CUP, David Fernàndez.

Un cop iniciada la trobada s’han afegit representants l’escissió del PSC, Moviment d’Esquerres (MES), i la formació Demòcrates de Catalunya, que aplega els sobiranistes d’Unió, capitanejada per Antoni Castellà.

Mas s’havia reunit prèviament amb els representants de les entitats Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional i l’Associació de Municipis per la Independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides