CDC es va fer l’orni sobre Torredembarra

La cúpula fou informada internament d'irregularitats un any abans de la detenció de Daniel Masagué
Masagué (CDC)
Masagué (CDC)

“Ha de saber que els nostres regidors s’han vist obligats a votar contra la legalitat vigent i en contra de l’advertiment del secretari municipal”. Aquest fragment forma part d’un dels missatges remesos per Jordi Guasch, president del comitè executiu de CDC a Torredembarra, a Lluís Corominas, secretari general adjunt dels convergents, revela El País.

Es tracta d’un correu electrònic que denunciava, el juliol del 2013, il·legalitats del Govern municipal de Torredembarra que acabarien saltant als mitjans un any més tard arran de l’operació en el marc de la qual fou detingut, el 26 de juny del 2014, l’exalcalde de la localitat, Daniel Masagué, encara imputat per corrupció.

La cúpula de CDC, així doncs, fou alertada, però segons revela el mateix diari no va moure peça fins que, un cop es va destapar el cas, Corominas va informar Guasch que havia informat el coordinador general de CDC, Josep Rull.

“Com que no he obtingut cap resposta, em torno a posar en contacte amb vostè per sol·licitar una entrevista per informar-lo del que està passant a Torredembarra”, revela El País que començava la comunicació de Guasch, en la qual adverteix que el jutjat del Vendrell investiga “diversos temes”.

Aquest jutjat va imputar Jordi Sumarroca Claverol per delictes contra l’Administració Pública relacionats amb adjudicacions i pagaments suposadament irregulars per un import d’almenys 581.000 euros abonats per filials de la constructora Teyco a dues empreses de Masagué, aleshores alcalde de Torredembarra. Un aparcament amb un sobrecost del 40% es troba sota la lupa en aquest cas, que consta de diverses peces separades, així com pagaments a una consultora.

Segons publica El País, un portaveu de CDC assegura que el partit coneixia les denúncies contra Masagué i assenyala que els correus remesos per Guasch formen part d’enfrontaments pel control de CDC a Torredembarra.

Masagué, a qui el conseller Felip Puig considera “un bon amic”, va acabar dimitint des de la presó, on s’hi va estar gairebé tres setmanes. Jordi Guasch va abandonar CDC juntament amb Rosa Maria Guasch, la seva mare (i única regidora convergent no imputada llavors), mentre que Montserrat Gasull també va plegar d’ERC perquè considerava que no havia rebut suport del seu partit en les seves denúncies de corrupció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides