Espanya no s’hi posa amb els ‘lobbies’

Ni avança en la seva regulació ni protegeix els 'whistleblowers', segons l'OCDE
congreso
congreso

Dues assignatures pendents d’Espanya són la regulació dels lobbies i la protecció dels whistleblowers, les persones que denuncien, des de dintre, les males pràctiques d’institucions públiques i privades. Ho assenyala l’informe de l’OCDE Government at a Glance (Govern d’una ullada), que detalla l’estat del sector públic dels membres d’aquesta organització analitzant diversos indicadors.

Mentre que la majoria de països de l’OCDE ha accelerat els darrers anys amb relació a la regulació dels lobbies, Espanya es troba estancada: no ha endegat cap mesura en aquest sentit. La iniciativa més remarcable durant la legislatura de Mariano Rajoy com a president ha estat una ponència al Congrés de la qual no en va resultar cap acord ni cap mesura.

Espanya tampoc és un territori amable per als whistleblowers. És un dels quatre estats membre de l’OCDE sense empara legal per a aquests informadors, mentre que un 88% d’aquests països els protegeixen legalment. Només la Comissió Nacional dels Mercats i la Competencia (CNMC) disposa d’una protecció per destapar un càrtel des de dintre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides