Quins sous públics aixecaran polèmica?

Pere Vila
Pere Vila

Els dels presidents de les diputacions catalanes, que tots són de Convergència (CDC), un partit que demana la desaparició d’aquests organismes, però que, mentre no arriba, aprofiten per recol·locar polítics com a diputats o assessors.

Les quatre diputacions catalanes estan presidides per Mercè Conesa (Barcelona), Josep Poblet (Tarragona), Joan Rañé (Lleida) i per Pere Vila (Girona). Precisament, de tots ells, n’hi ha un que té molts periodistes pendents del sou que finalment s’assigna, Pere Vila, perquè n’ha parlat moltíssim en les dues últimes setmanes.

Per a sorpresa de gairebé tothom, la direcció de Convergència va optar per Pere Vila, exalcalde de Llançà, quan tothom donava per fer que seria Miquel Noguer (Banyoles) o Fermí Santamaria (Llagostera).

En les últimes municipals, Pere Vila va ser el més votat de Llançà (Alt Empordà), però un pacte entre ERC, PSC i els independents d’APL va donar l’alcaldia al republicà Guillem Cusí, fet que va enfurismar els convergents.

Per atacar Cusí, que ha trencat 38 anys d’hegemonia de CiU a Llançà, des de Convergència s’acusa el nou alcalde d’apujar-se el sou un 250%. Cusí assenyala que tot això són “difamacions i mentides” perquè el seu antecessor, Pere Vila, no cobrava sou com a alcalde, sinó com a diputat del Parlament.

Per cert, en la declaració de patrimoni de Pere Vila consta que el maig passat va cobrar, com a diputat del Parlament, una assignació de 2.971, 57 euros, un plus per càrrec de 719,98 euros i una indemnització per despeses i viatges de 2.154, 04 euros. En total, Vila ha cobrat fins ara prop de 5.750 euros mensuals com a diputat, motiu pel qual no podia tenir també un sou com alcalde, si bé se suposa que rebia dietes. D’aquí que el seu partit digui que el republicà Cusí s’ha apujat el sou d’alcalde un 250%, tot i que només tindrà una única assignació de 2.150 euros nets mensuals.

Ara hi ha moltes mirades posades sobre Pere Vila no només per saber el sou final que tindrà com a president de la Diputació de Girona, sinó també per saber les nòmines dels col·locats com a assessors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides