Gulnara, la ‘princesa’ caiguda en desgràcia

La filla del president de l'Uzbekistan, gran benefactora de Joan Laporta, està arrestada pel seu pare, acusada de corrupció massiva
gulnara kerimova
gulnara kerimova

El candidat a la presidència del FC Barcelona, l’advocat Joan Laporta, té una rara i contrastada habilitat per connectar i fer negocis amb delinqüents internacionals. EL TRIANGLE ja ha explicat les seves esbojarrades aventures empresarials amb Berth Milton Júnior, el més gran defraudador fiscal de Suècia i exmagnat del grup pornogràfic Private (veure l’edició n. 1179). O les seves relacions amb el mafiós georgià George Mikadze, condemnat per tràfic de cocaïna, a qui va donar altes responsabilitats al Camp Nou durant la seva etapa de president del Barça. Però la seva ‘explosiva’ amistat amb Gulnara Karimova, la filla del president de l’Uzbekistan, trenca totes les barreres de l’amoralitat.

El dinar del Via Veneto
Joan Laporta va entrar en contacte amb l’entorn de Gulnara Karimova el 16 de maig de 2008, en un dinar al Via Veneto organitzat per l’intermediari futbolístic turc Bayram Tutumlu. Aquí li va presentar Miradil Djaladov, un dels “sicaris” de la trama criminal que dirigia la filla del president uzbek, que li va proposar d’establir una profitosa col·laboració mútua.

En aquella època, Gulnara Karimova -la capriciosa i despòtica “filla de papà”- encara passejava el seu glamour pels escenaris més selectes de la jet set internacional. Resident a Suïssa, desplegava una frenètica activitat com a diplomàtica (era ambaixadora del seu país davant les Nacions Unides a Ginebra), dissenyadora de moda i de joies, cantant pop, suposada empresària d’èxit i mecenes del club de futbol uzbek Budyonkor. Gaudia d’una colossal fortuna personal i els diners li servien per “comprar” tota mena de voluntats.

A YouTube encara la podem veure cantant Bésame mucho al costat de Julio Iglesias. Artistes com Rod Stewart, Sting -que va ser durament criticat al Regne Unit per participar en un concert a l’Uzbekistan, país on els drets humans brillen per la seva absència- o Gérard Depardieu van acceptar fer la “mona” amb Gulnara Karimova a canvi dels seus dòlars tacats de corrupció.

Relació profitosa
Joan Laporta va quedar enlluernat per la riquesa i la bellesa de la filla del president uzbek i va caure de quatre grapes en la seva teranyina. No va dubtar en posar el FC Barcelona al seu servei i, de passada, lucrar-se amb els negocis particulars que li va oferir graciosament Gulnara Karimova.

Segons Bayram Tutumlu -que va portar Joan Laporta a judici per no pagar-li la comissió del 10% aparaulada en fer-li el contacte amb l’Uzbekistan-, aquesta relació es va traduir en uns 20 milions d’euros, dels quals només 6 milions van arribar a les arques del club blaugrana. La resta se’ls van embutxacar el despatx professional de Joan Laporta (10,1 milions) i un grapat de jugadors i intermediaris de la seva confiança, com Joan Patsy.

Arrest domiciliari
Però la vida de megastar de Gulnara Karimova es va acabar sobtadament el febrer de l’any passat. Aprofitant que estava a l’Uzbekistan, el seu pare la va fer detenir i, des d’aleshores, està en arrest domiciliari. A més, la Fiscalia uzbeka ha encetat un procediment judicial contra la seva trama de col·laboradors, acusats de suborn i de corrupció massiva.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 485 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari