Mas argumenta que el 27-S no seria un polític en actiu

La llista única independentista sense polítics es gira en contra del president
artur mas
artur mas

Convergència Democràtica de Catalunya ha fet les darreres hores una de les piruetes argumentals més espectaculars que s’han vist en el “viatge a Ítaca”. Després que l’ANC acceptés el repte del president Artur Mas i decidís impulsar la presentació d’una llista unitària independentista sense polítics en actiu en les eleccions del 27 de setembre, el mateix president i el coordinador general de Convergència, Josep Rull, han plantejat, d’una manera més o menys explícita, que Mas pot concórrer el 27-S en la llista unitària sense el cartell de “polític en actiu”.

En una entrevista emesa a 8tv aquest dimecres al vespre, el president de la Generalitat s’ha preguntat en veu alta què vol dir ser un polític en actiu. Segons Mas, qui s’ofereix a incorporar-se a una llista com aquesta i a no tornar a presentar-se mai més, com seria el cas, “ja no és un polític en actiu” i esdevé “una altra categoria de polític”.

En qualsevol cas, ha assenyalat durant la seva intervenció al programa 8 al dia que ell encara no s’ha pronunciat sobre una llista per la independència sense polítics. Considera que aquesta llista “és una idea original, que refà la unitat, a considerar però també a perfeccionar. A vegades hi ha idees que poden semblar molt bones però quan comences a gratar una mica, vas veient que hi ha problemes operatius”, ha indicat el president, que ha anunciat que convocarà una reunió urgent amb els partits i les entitats que impulsen el ‘procés’.

Rull vol un aclariment
Abans, durant la tarda d’aquest dimecres, Rull ja havia presentat el dubte semàntic. En concret, el coordinador general de CDC, ha demanat que partits i entitats concretin què s’entén per “polític en actiu”, l’expressió emprada per l’ANC, per saber qui en queda exclòs.

“Aquells qui han expressat la voluntat de no tornar-se a presentar, els hem de considerar polítics en actiu o no? No volem establir cap premissa, però aquests elements s’han de posar sobre la taula”, ha respost Rull sobre la inclusió de Mas a la llista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides