Per què els treballadors en lluita de Catalunya Banc van de negre?

Protesta davant la seu del BBVA, al Passeig de Gràcia
Protesta davant la seu del BBVA, al Passeig de Gràcia

Els treballadors de Catalunya Banc han sortit dues vegades al carrer per protestar contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació que planteja el seu nou propietari, el BBVA, que pretén acomiadar 2.000 empleats d’una plantilla de 4.500. Davant la seu que el banc té al Passeig de Gràcia ja s’han concentrat dues vegades per pressionar l’entitat perquè rebaixi el nombre de baixes.

La darrera concentració, el 7 de juliol, va aplegar un miler de treballadors, tots vestits de negre. Un color que no ajuda a suportar la calor d’aquests dies. “Quan es va negociar el segon ERO a final de 2013 i vam decidir organitzar-nos per les protestes no quedava cap altre color lliure“, respon el president del SEC, sindicat majoritari a l’antiga caixa catalana, Jordi Campins.

“Vam fer un estudi de mercat, i el verd el tenien els qui protestaven contra les retallades a Educació, el blanc per Sanitat, el lila per reivindicar el feminisme… estaven tots agafats! A algú se li va ocórrer el negre, que té tothom, i vam decidir que aquest seria el color de la roba que duríem durant les protestes”, explica el sindicalista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides