L’ANC impulsa la llista unitària sense polítics

La CUP condiciona el seu suport a una convocatòria d'eleccions constituents immediatament posterior
jordi sanchez anc
jordi sanchez anc

La llista única independentista sense polítics en actiu és l’aposta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), segons ha explicat aquesta entitat en un comunicat emès la matinada d’aquest dimecres.

“Aquesta llista ha de representar tota la transversalitat i sensibilitats ideològiques de la societat i ha de superar el debat propi d’unes eleccions autonòmiques”, argumenta l’ANC per justificar l’absència de polítics. L’Assemblea ha anunciat que traslladarà la seva proposta a altres entitats, entre les quals destaca Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, i als “partits sobirans”, a la recerca d’un consens.

Amb relació als partits, mentre que ERC i CDC posen fil a l’agulla per intentar articular la ‘via civil’ del 27-S -sempre amb la pugna per la influència política dels dos partits en el rerefons del procés-, la CUP ha introduït un element nou.

L’opció de la CUP
El diputat cupaire Quim Arrufat ha anunciat aquest dimarts que “No anirem en cap llista unitària”, perquè “no és organitzable en tan pocs dies”. Tampoc combrega amb la proposta de Govern de concentració sobiranista, plantejada per ERC.

“El 27-S es pot convocar, sense partits, cedint el protagonisme a la gent, per comptar el suport del ‘sí’ i convocar seguidament eleccions constituents“, ha exposat Arrufat.

Segons el plantejament de la CUP, l’hemicicle resultant del 27-S, que preveu majoritàriament independentista, hauria de negar-se a escollir president de la Generalitat, la qual cosa portaria, amb la llei a la mà, a convocar noves eleccions, que serien constituents, ha assenyalat Arrufat.

En aquest escenari, Artur Mas continuaria al capdavant de la Generalitat com a president interí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides