Catalunya Banc surt al carrer

Un miler de treballadors es concentra davant el BBVA contra l'ERO que planteja 2.000 acomiadaments
Concentració de CX davant la seu del BBVA
Concentració de CX davant la seu del BBVA

Gairebé un miler de treballadors de Catalunya Banc (CX) s’han concentrat aquest dimarts davant la seu del BBVA al Passeig de Gràcia de Barcelona per “protestar contra les 2.000 baixes” que el banc ha previst després d’haver comprat l’antiga caixa “a preu de saldo”, ha explicat Jordi Campins, president del SEC, sindicat majoritari a CX.

La d’aquest dimarts és la segona concentració que protagonitzen treballadors de CX davant el BBVA després que la setmana passada s’hi concentressin els delegats dels cinc sindicats que tenen representació a l’antiga caixa catalana. “Quan es va fer la fusió érem 9.100 empleats, si aquest darrer ERO que plantegen des del BBVA tira endavant, el 75% dels empleats de Catalunya Caixa hauran anat al carrer en cinc anys“, ha explicat Campins.

Els sindicats es queixen que el document que va preparar Brussel·les, que posava les condicions per a la fusió del BBVA i CX, deia que les sortides havien de ser inferiors a 2.000 persones de les dues entitats.

Representants dels treballadors i directius del banc s’han donat de marge fins el 15 de juliol perquè, d’una banda, els sindicats presentin una proposta completa de baixes, condicions i homologació salarial, i de l’altra, els responsables del banc rebaixin la xifra de baixes i incentivin les recol·locacions al BBVA.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari