El Júnior va rebre 14 milions d’Isolux Corsan, confirma el jutge

El magistrat De la Mata destaca l'estreta relació comercial i personal entre Luis Delso i Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

Gràcies al Proyecto Azul de Cortés, un negoci d’oci i turisme a Baixa Califòrnia (Mèxic), Jordi Pujol Ferrusola va rebre gairebé 14 milions d’euros nets entre el 2006 i el 2008 d’Isolux Corsan, constructora de Luis Delso, segons ha confirmat el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que destaca en el seu darrer acte els “freqüents contactes personals” entre el Júnior i Delso, així com les relacions comercials entre ambdós.

De la Mata considera que no existia “justificació racional comercial” en l’entrada del Júnior en aquell negoci. Així mateix, detecta suficients indicis de delicte i encara té pendents diligències sobre aquestes relacions, establertes mitjançant les societats Iniciatives Marketing i Inversions, Project Marketing Cat i Active Translation, i en l’acte d’aquest dimarts rebutja l’arxiu de les actuacions sobre Delso sol·licitat per aquest empresari. A més de l’operació de Proyecto Azul de Cortés, la Justícia investiga la instal·lació d’una línia de distribució elèctrica al Gabon i projectes d‘infraestructures a Mèxic

De la Mata titlla d’opac l’origen de determinats pagaments d’1,9 milions d’euros per part d’Isolux Corsan a Iniciatives Marketing i Inversions que no s’han justificat i que no semblen vinculats amb les operacions efectuades a Mèxic. Així mateix, considera “suposadament falses” tres factures emeses per Iniciatives Marketing i Inversions el 2007.

Delso està imputat per blanqueig, delicte contra Hisenda i falsedat documental pels seus tractes amb el fill primogènit de l’expresident de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides