El Parlament envia les incompareixences de la ‘comissió Pujol’ a la Fiscalia

La Mesa vol que s'estudiï si Rajoy, Montoro, Fernández Díaz i Moragas, entre altres, van cometre un delicte de desobediència
jorge fernandez diaz
jorge fernandez diaz

La Mesa del Parlament de Catalunya ha remès a la Fiscalia els expedients de les incompareixences a la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política.

Els altres càrrecs de l’Estat que no hi van comparèixer, malgrat que havien rebut una citació, són l’actual president espanyol, Mariano Rajoy, els ministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro i el cap de Gabinet de Rajoy, el català Jorge Moragas, així com Luis María Sánchez, cap d’inspecció de l’Agència Tributària, Félix Sanz, director del CNI, Ignacio Cosidó, director general de la Policia, i Manuel Vázquez, comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF).

Amb aquesta mesura inèdita, el Parlament vol que la Fiscalia es pronunciï sobre si aquests càrrecs públics van cometre un delicte de desobediència per haver declinat participar en la ‘comissió Pujol’. Les compareixences en comissions d’investigació són obligatòries, segons l’Estatut d’Autonomia vigent, argumenta el Parlament de Catalunya.

Aquests alts càrrecs, que foren citats en tres ocasions, es van emparar en un informe jurídic per argumentar que només podien retre comptes davant les cambres estatals -Congrés i Senat- i no en un parlament autonòmic com el català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides