Colau talla l’aixeta publicitària a Godó

L'Ajuntament deixa 'La Vanguardia' sense un acord de 5 milions d'euros anuals
ada colau
ada colau

El nou equip de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, encapçalat per Ada Colau, ha suprimit un acord publicitari municipal destacat: el que s’embutxacava anualment el Grup Godó, xifrat en 5 milions d’euros, segons publica el periodista català Alfons Quintà a ZoomNews.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha comunicat a l’empresa editora de La Vanguardia que no es renovarà l’acord de contractació d’espais de publicitat en aquest diari, el més nítidament alineat amb el model de ciutat de l’anterior alcalde, Xavier Trias.

Una de les incògnites del mandat de Colau era la reacció a mig i llarg termini a les polítiques de la nova alcaldessa per part dels mitjans que han fet costat a Trias. De moment, La Vanguardia ha carregat contra l’alcaldessa des del primer dia i l’opinadora estrella de Godó, Pilar Rahola, l’ha escomès a la mínima oportunitat.

Colau va explicar a EL TRIANGLE durant la campanya electoral que és partidària de democratitzar el suport als mitjans de comunicació, favorable a auditar les subvencions que reben i contrària a les relacions clientelars entre mitjans i institucions regades amb fons públics.

Godó, segons els comptes lliurats al Registre Mercantil, va registrar un benefici d’explotació de 2,9 milions d’euros el 2014, un 30% menys que el 2013. La Vanguardia va declarar beneficis el 2013 i va caure en pèrdues el 2014.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari