Qui ha demanat perdó al cunyat de Pasqual Maragall?

Juan Cristóbal Garrigosa
Juan Cristóbal Garrigosa

L’advocat Joan Piqué Vidal i l’ex-secretari general de la Presidència de la Generalitat, Lluís Prenafeta, van pressionar una periodista del diari El Observador perquè escrivís un article contra Juan Cristóbal Garrigosa, cunyat de Pasqual Maragall. Ho ha explicat el mateix Garrigosa en un comentari a un article de Víctor Saura sobre la compareixença de Piqué Vidal a la Comissió parlamentària d’Investigació del cas Pujol, publicat a Catalunya Plural. Segons ell, la voluntat dels instigadors de l’article era perjudicar el seu cunyat, aleshores alcalde de Barcelona.

Juan Cristóbal Garrigosa escriu que, en llegir l’article de Víctor Saura, titulat “Joan Piqué Vidal, un delinqüent no penedit”, va tenir un calfred. “Jo vaig ser un dels molts damnificats per les aventures d’aquest individu a El Observador“. I explica: “En la meva condició de cunyat de Pasqual Maragall i durant el seu mandat a l’alcaldia de Barcelona, vaig patir moltes de les mentides que es creaven a l’altra vorera de la plaça de Sant Jaume per intentar desprestigiar l’alcalde. Com que no trobaven res amb què acusar-lo, ja que no hi havia res obscur a la seva vida, buscaven en el seu entorn i com que tampoc no trobaven res, s’ho inventaven!”.

A aquesta campanya imputa el cunyat de Pasqual Maragall que sortís a la portada del diari i en quatre o cinc planes interiors que una de les empreses de Juan Cristóbal Garrigosa havia urbanitzat “mitja Barcelona a dit”. “El perjudici que això em va causar ningú no el coneix prou bé. Mai no he tingut res a veure ni amb la construcció ni amb empreses del ram”. La seva activitat empresarial estava vinculada en aquella època a Indo, dedicada a la comercialització de béns vinculats al sector de l’òptica i l’oftalmologia.

Va denunciar el diari i el jutge li va donar la raó. El Observador va publicar una petita rectificació. “A la plana 8 i en un racó, enmig d’un article, però el mal ja estava fet“, recorda Garrigosa. I afegeix: “Uns anys més tard, un conegut em va presentar la periodista que havia escrit l’article, que volia conèixer-me personalment per demanar-me excuses. Pel que em va explicar, van ser Piqué Vidal i Prenafeta els que la van obligar a firmar l’article que els havien perpetrat”.

El cunyat de Maragall acaba el comentari escrivint: “Han passat molts anys i a vegades encara somnio amb aquella història i m’indigno. Ells continuen tan campants”. La veritat és que tant l’advocat com el secretari de Pujol han passat temporades a la presó i un jutge pretén que Prenafeta hi torni per la seva implicació en el cas Pretòria.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari