Jordi Pujol jr. va rebre 3,6 milions de Copisa

Jordi Puig, germà del conseller Felip Puig i exsoci del Júnior, imputat per presumpta estafa continuada
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident Jordi Pujol, va cobrar almenys 3,59 milions d’euros de comissions i pagaments il·legals de la constructora Copisa que s’haurien dissimulat amb serveis d’assessoraments immobiliaris, apunta el jutge instructor de l’Audiència Nacional José de la Mata i publica El Mundo.

Segons el jutge, la investigació ha trobat indicis a partir dels quals es pot concloure que els serveis d’intermediació adduïts pel Júnior no van existir, fet que confirmaria les imputacions per blanqueig, delicte contra Hisenda i falsedat documental d’un dels caps de Copisa, grup immobiliari que ha admès que pagava entre un 1% i un 3% a Jordi Pujol Ferrusola en funció de la rendibilitat de les operacions amb què col·laborava. La manca de documentació sobre les gestions i tasques del fill gran dels Pujol Ferrusola deixa en una situació delicada aquest responsable de Copisa, amb relació al qual el jutge aprecia “indicis de criminalitat”.

Els imports pagats per Copisa destaquen en el total rebut pel Júnior per part de 17 contractistes de la Generalitat de Catalunya -8,5 milions- en el període 2004-2012.

Jordi Puig
D’altra banda, l’exsoci i antic company de despatx del Júnior i germà del conseller Felip Puig, Jordi Puig Godes, està imputat per un presumpte delicte d’estafa continuada. El Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona ha acceptat la querella de la societat Lakay, segons la qual Jordi Puig va col·laborar en un negoci relacionat amb la il·luminació LED i va garantir una bona relació amb les institucions i les altes esferes, gràcies al suport del seu germà i de Jordi Pujol Ferrusola.

Lakay explica en la seva querella que va lliurar pagarés a una societat que Puig administrava que no s’havien de cobrar fins que no s’assolissin els objectius, però passats uns mesos els resultats a curt termini, suposadament promesos per Jordi Puig, no arribaven i van començar a sospitar.

Segons Lakay, Puig va reconèixer el deute davant notari i es va comprometre a tornar els diners amb interessos: va constituir un dret de penyora vinculat a una mercantil que, segons les indagacions de Lakay, no mostrava activitat ni havia presentat comptes des del 2005, per la qual cosa van presentar una querella amb la qual reclamen 120.000 euros a Jordi Puig per l’import suposadament estafat i els interessos.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari