La farmaindústria es compromet a revelar què paga als metges

La transparència dels laboratoris, que no haurà de ser obligatòriament detallada, començarà el 2016
esteve
esteve

Els laboratoris farmacèutics s’han compromès per primera vegada a revelar, a partir del 2016, les relacions econòmiques que tinguin amb els metges amb els quals col·laboren. Aquest compromís de transparència, promogut per la patronal Farmaindustria, forma part del nou codi de bones pràctiques d’aquest sector a Espanya.

El nou codi, no obstant això, no obliga les farmacèutiques a desglossar els conceptes de cada pagament ni a citar, un per un, els professionals que els reben, de tal manera que les empreses podran publicar el total que ha destinat, per exemple, a formació de professionals mèdics, sense individualitzar ni especificar més.

La transparència de les companyies farmacèutiques donarà a conèixer xifres per quatre conceptes -donacions, formació i trobades professionals, prestació de serveis i recerca i desenvolupament- i fonts del sector esperen que els ajudi a combatre la fama que té la indústria farmacèutica de tenir metges ‘a sou’ a còpia de regals i viatges. Pretenen demostrar, en aquest sentit, que només aquestes companyies possibiliten l’accés dels metges a formació imprescindible per actualitzar els seus coneixements.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.