El judici als vaguistes de Sant Andreu és suspès

L'acusació ha vulnerat el dret a la defensa i el procediment torna al jutge instructor
cgt roger mercades
cgt roger mercades

El judici a Roger Sánchez i Saturnino Mercader, dos veïns de Sant Andreu detinguts durant la jornada de vaga general del 29 de maig del 2012, s’havia de celebrar aquest dimarts, però ha estat suspès.

La petició de nul·litat plantejada per la defensa perquè fos invalidat l’acte d’obertura del judici oral ha estat acceptada: l’acusació havia vulnerat del dret de defensa. La Fiscalia, en concret, havia afegit delictes contra els drets dels treballadors pels quals no s’havia preguntat els vaguistes, ha explicat l’advocat defensor.

El procediment, així doncs, torna al jutjat d’instrucció, on es decidirà si s’envia el cas a judici anul·lant els delictes contra els drets dels treballadors o si es repeteix la instrucció per practicar diligències sobre aquestes acusacions.

Roger Sánchez i Saturnino Mercader han estat a punt de ser jutjats per presumptes delictes de resistència a l’autoritat i atemptat contra el dret del treball, pels quals els demanaven sis i dos anys de presó, respectivament.

L’Ajuntament de Barcelona s’havia retirat recentment com a acusació particular perquè entén que els acusats no tenen antecedents, que no es van produir danys i que ja s’hi ha personat el Ministeri Fiscal. La Generalitat de Catalunya, en canvi, s’havia mantingut com a acusació particular.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari