Morenés expulsa el tinent Segura de l’Exèrcit

Ha totalitzat sis mesos d'internament en menys d'un any per les seves denúncies de corrupció a les Forces Armades
luis gonzalo segura
luis gonzalo segura

“M’ingressaran en un centre disciplinari o m’expulsaran, és quelcom que tinc completament assumit”, explicava el tinent Luis Gonzalo Segura a EL TRIANGLE el maig del 2014. La va encertar: després de tres arrestos en menys d’any, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha donat llum verda a la seva expulsió -ressolució del seu compromís- de les Forces Armades espanyoles.

Segura és l’autor d’Un paso al frente, una novel·la on denuncia amb detalls les suposades corrupteles de les elits militars i la manca de llibertats en l’Exèrcit. El darrer any ha presentat arreu de l’Estat -també en televisió i ràdio- la seva obra i ha esbombat acusacions de corrupció a les Forces Armades, en part gràcies a un bloc a Público, que han motivat la seva expulsió de l’Exèrcit de Terra, del qual era un jove oficial amb bones qualificacions.

Segura, que ja estava sancionat amb la pèrdua de destí, perd ara la seva condició de militar. El seu advocat té previst plantejar un recurs a Defensa i obrir un contenciós disciplinari militar si és necessari. Pensen esgotar les vies per reparar quelcom que interpreten una injustícia, ha declarat al mateix digital.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari