La xiulada a la final de Copa arriba a la Fiscalia General de l’Estat

Antiviolència vol que n'estudiï una molt improbable "transcendència penal"
xiulada 2015
xiulada 2015

La multitudinària xiulada a l’himne espanyol que va precedir la disputa de la darrera final de la Copa del Rey fou recollida pels informes demanats per les forces de seguretat de l’Estat que, aquest dijous, la Comissió Antiviolència ha acordat remetre a la Fiscalia General de l’Estat.

En concret, la Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport, que s’ha reunit al Consell Superior d’Esports (CSD), ha decidit remetre aquests informes perquè la Fiscalia avaluï l’“eventual transcendència penal” d’aquella xiulada que va tenir lloc al Camp Nou.

Aquest dijous, Antiviolència havia rebut els informes del FC Barcelona i de la Reial Federació Espanyola de Futbol, mentre que l’Athletic Club de Bilbao i la Generalitat de Catalunya encara no havien remès els seus.

El precedent de la xiulada de la final del 2009 fa pensar que no hi haurà cap conseqüència penal: el jutge Santiago Pedraz va considerar aleshores que prevalia la llibertat d’expressió i que una xiulada no es pot interpretar com un acte violent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.