FCC, la ‘bomba’ del cas Pujol

El pagament de comissions al Júnior taca la reputació corporativa de l'empresa participada per Bill Gates, Georges Soros i Carlos Slim
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La connexió Fomento de Construcciones y Contratas (FCC)-Jordi Pujol Ferrusola, destapada per la UDEF en el marc de les investigacions que mena el Jutjat n. 5 de l’Audiència Nacional sobre els negocis com a comissionista del primogènit de l’expresident de la Generalitat, suposa un cop molt dur per la reputació d’aquesta multinacional del sector de les obres públiques i de serveis (sanejament, recollida d’escombraries, construcció…).

La presència en l’accionariat de FCC d’algunes de les grans fortunes mundials -Carlos Slim, Bill Gates i George Soros- fa que els mercats borsaris internacionals siguin molt “sensibles” a l’evolució d’aquesta històrica companyia, que manté la seva seu social al carrer Balmes de Barcelona, tot i que el seu “quarter general” és a Madrid.

Els analistes d’inversions, en especial els del món anglosaxó, són totalment refractaris als casos de corrupció i la notícia de la vinculació de FCC amb els tripijocs de Jordi Pujol Jr., publicada pel diari El Mundo, ha tingut un efecte devastador en la cotització borsària de l’empresa presidida per Esther Alcocer Koplowitz. Les accions de FCC no han parat de caure aquests últims dies i, des de començaments d’any, ja acumulen una depreciació superior al 20%.

Aquesta empresa, fortament endeutada, va patir en primera línia els estralls de l’esclat de la “bombolla immobiliària” de 2008 i la paralització de les inversions de les administracions públiques a causa de la crisi, entrant en una vertiginosa espiral de degradació. Les arrels i les connexions jueves de la família Koplowitz van fer possible que FCC se salvés de la fallida in extremis.

A finals de 2013, Bill Gates, l’home que encapçala el rànquing de la revista Forbes com el més ric del planeta, va invertir 120 milions d’euros a FCC, comprant el 6% de les accions.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides