La FIFA ja obre la porta a anul·lar Rússia 2018 i Qatar 2022

Domenico Scala veu possible tombar les adjudicacions dels dos Mundials si es demostra la compra de vots fou decissiva
armes
armes

Per primer cop, un representant de la FIFA ha plantejat la possibilitat que Rússia i Qatar perdin la seva condició d’amfitrions dels Mundials del 2018 i el 2022. Durant els mesos de sospites, abans de l’esclat definitiu de l’escàndol i fins i tot els dies que va esclatar, la versió oficial de l’organisme era que no perillaven aquestes adjudicacions, però aquest cap de setmana, la perspectiva aportada per Domenico Scala, president de la Comissió d’Auditoria i Compliment de la FIFA, que s’encarrega de reestructurar l’organització, ha estat ben diferent.

“Si sorgissin proves que l’elecció de Qatar i Rússia només va ocórrer gràcies a la compra de vots, l’elecció podria ser invalidada”, ha declarat Scala al diari suís Sonntagszeitung, per bé que ha afegit que les evidències “no han aparegut encara”.

La Justícia de Suïssa està investigant, en el marc d’un procés penal, en quines condicions es van adjudicar a Rússia i Qatar els Mundials del 2018 i el 2022 i vol fer declarar la cúpula de la FIFA del 2010, de la qual en formaven part l’actual president Joseph Blatter -que plegarà, segons ha dit, en un futur congrés d’aquí a uns mesos- i, entre altres, els vicepresidents Michel Platini (president de la UEFA) i Àngel María Villar (president de la Reial Federació Espanyola de Futbol des del 1988).

L’escomesa contra la corrupció a la FIFA per part de la fiscal general dels EUA, Loretta Lynch, també té en el seu punt de mira la possible compra de vots en l’elecció de seus mundialistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides