Anticorrupció acusarà Oleguer Pujol de dos delictes més

A més de suposat blanqueig i delicte fiscal, hi afegeixen possible suborn i tràfic d'influències
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

La Fiscalia Anticorrupció acusarà Oleguer Pujol de dos delictes més en l’escrit amb què demanarà al jutjat que el benjamí dels Pujol Ferrusola declari com a imputat. Fins ara, estava imputat pel jutge Santiago Pedraz per delicte fiscal i blanqueig de capitals, però Anticorrupció sumarà a l’acusació pública la presumpta comissió de delictes de suborn i tràfic d’influències, publica Economía Digital.

Segons la mateixa informació, la Fiscalia formula aquesta petició després d’haver rebut un informe exhaustiu de l’Agència Tributària i de dos informes parcials de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF). Els darrers informes, precisament, haurien generat les principals sospites dels investigadors, en particular pel que fa al suposat ús de dues societats instrumentals neerlandeses per dissimular cobraments de comissions per serveis d’assessorament, xifrades en 11,5 milions d’euros, per l’operació de compra d’oficines del Santander.

Una anàlisi preliminar de la UDEF sobre la documentació d’Itaca Investment Trust constata, tanmateix, a parer dels investigadors, la manca de dades sobre l’origen de les aportacions de capital efectuades per Oleguer Pujol el 2006. El mateix digital assenyala que no tota la documentació confiscada l’octubre al fill més jove de l’expresident de la Generalitat ha estat analitzada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides