La Justícia demana papers a l’esposa de Madí per possibles facturacions fictícies

Endesa manté l'esquitxat excap de comunicació de CDC com a president del consell assessor de la companyia a Catalunya
David Madí
David Madí

Sandra Buenvarón, esposa de l’excap de comunicació de Convergència David Madí, i Anna Vidal, esposa d’Oriol Pujol, hauran d’aclarir amb documents els cobraments rebuts de Triacom, societat del productor Oriol Carbó sobre la facturació de la qual amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) el Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona ha obert diligències, publica El Mundo.

En el punt de mira de les investigacions hi ha els contractes d’aquesta empresa amb la CCMA i amb les altres societats de Carbó, així els vincles amb les esposes dels dos exalts càrrecs convergents, aleshores polítics en actiu en l’oposició.

Facturacions fictícies
Hisenda i Vigilància Duanera, en la investigació sobre el cas de les ITV, van detectar indicis de facturacions fictícies per part de Buenvarón i Vidal. Segons el seu informe, l’esposa d’Oriol Pujol va facturar més de 105.000 euros entre el 2008 i el 2009 a societats de Carbó, mentre que la de Madí en va rebre gairebé 92.000.

Els investigadors no van quedar convençuts aleshores amb la documentació aportada per totes dues ni amb les seves explicacions, titllades de “poc concretes i incongruents” en el cas de Buenvaron, l’esposa de Madí.

En canvi, van apreciar indicis clars de “presumpta falsedat documental” que empararia “relacions comercials inexistents” -és a dir: facturacions falses-, quelcom similar al modus operandi atribuït a l’esposa d’Oriol Pujol en el cas de les ITV.

El novembre del 2014, segons la mateixa informació, Vidal, Buenvarón i Carbó van ser citats per la policia per respondre a un interrogatori sobre els pagaments, però es van acollir al seu dret a no declarar i no van aportar la informació que se’ls demanava sobre els seus suposats vincles comercials.

Triacom, responsable d’espais com El gran dictat, rebia la major part dels seus ingressos en aquella època gràcies als seus contractes amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). 

Madí presideix actualment el consell assessor d’Endesa a Catalunya. Sorprenentment, els italians que controlen la companyia no han mogut un dit, no almenys públicament, amb relació a les sospites dels investigadors. En la línia de les indagacions del cas ITV, apuntarien que els diners, suposadament, se’ls haurien embutxacat Oriol Pujol i David Madí a canvi de gestions polítiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides