Imputen tres alts càrrecs del Govern per Iberpotash

La Justícia admet la querella de la CUP i també cita dos caps del gegant miner a declarar
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

Dos directius d’Iberpotash, filial de la multinacional israeliana Israel Chemicals Ltd, i tres alts càrrecs del Govern català han estat imputats per delictes contra el medi ambient relacionats amb la contaminació de l’aigua amb residus salins produïda per l’activitat del gegant miner al Bages.

El Jutjat d’Instrucció número 5 de Manresa ha admès la querella presentada per la CUP de Sallent i els cinc imputats hauran de declarar per presumptes delictes de prevaricació mediambiental i contra els recursos naturals i el medi ambient.

Està previst que el 29 de setembre vinent desfilin pels jutjats José Antonio Martínez Álamo, president executiu d’Israel Chemicals Iberia, i Lluís Fàbregas, cap de medi ambient d’Iberpotash, així com els càrrecs de Medi Ambient Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Maria Assumpta Farran, directora general de Qualitat Ambiental, i Jordi Agustí, director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides