Mas avala la pregunta d’Unió

El president diu a Miquel Iceta que el full de ruta està obert
artur mas
artur mas

El full de ruta és l’eix de la intervenció més remarcable del president de la Generalitat, aquest dimecres, a la sessió de control del Parlament.

Sobre la pregunta que formularà Unió als seus militants, Artur Mas ha assenyalat que no constitueix cap contradicció del full de ruta pactat amb ERC i que tot allò que inclou figura “més o menys” en la declaració de sobirania aprovada pel Parlament el 2013.

La pregunta finalment serà: “Voleu que Unió continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d’acord amb els següents criteris?”.

Els citats criteris són, literalment: “1. Sobirania: Sense renunciar ni posar límits a l’aspiració de plena sobirania per a Catalunya. 2. Democràcia: Prenent totes i cadascuna de les decisions de forma netament democràtica, de manera que cadascuna d’elles gaudeixi de la majoria de vots de la ciutadania. 3. Diàleg: Gestionant el procés des del diàleg entre el govern de Catalunya i el de l’Estat. Un diàleg sense renúncies prèvies i amb voluntat de persistència, com a millor garantia de guanyar complicitats al si de la Unió Europea. 4. Seguretat jurídica: Garantint en tot moment la seguretat jurídica, excloent una eventual declaració unilateral d’independència com l’obertura d’un procés constituent al marge de la legalitat. 5. Europa: Descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya de la Unió Europea. 6. Cohesió: Vetllant, en tot moment, per la cohesió social i territorial de la nostra nació.”

El sector sobiranista de la formació democristiana, que volia una pregunta clara sobre la independència, està decebut amb la pregunta i apunta al ‘no’ per castigar Josep Antoni Duran Lleida.

D’altra banda, Mas ha respost Miquel Iceta, després d’avalar la pregunta de la cúpula d’Unió, que el full de ruta pactat amb ERC “encara està obert”.

Ada Colau i Barcelona
Sobre Ada Colau, Mas ha avisat que no deixarà de criticar les decisions que pugui prendre com a alcaldessa si troba que fan perillar l’estabilitat econòmica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides