Luigi es despatxa contra la policia i el fiscal

El suposat cervell del cas Pretòria assegura que no hi ha "cap prova" dels tres 'pilotassos' urbanístics
'Luigi' a la comissió Pujol
'Luigi' a la comissió Pujol

Tot i que el Ministeri Públic sosté que l’exdiputat del PSC, Luis Andrés García ‘Luigi’, desenvolupa un “paper fonamental” en l’entramat urbanístic corrupte, com a aconseguidor i intermediari, fins al punt que es interessats en adjudicacions “tenien assumit” que havien de comptar amb el seu vistiplau per optar a contractes amb l’Administració, l’exdiputat ha negat els càrrecs de blanqueig i tràfic d’influències. El fiscal quantifica els seus ingressos pel cas Pretòria de 5,8 milions d’euros i li demana vuit anys de presó.

Luigi ha negat, aquest dimarts a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció, els ‘pilotassos’ urbanístics pels quals se l’acusa: en el cas de Badalona “no hi tinc res a veure, ni és la meva empresa, ni conec res”. L’operació a Llavaneres s’emmarca “en el conveni urbanístic establert, que segons la mateixa fiscalia del TSJC és impecable perquè no hi ha un desequilibri entre el benefici públic i privat”. I a Santa Coloma, “modificacions conveniades d’ús”.

“En cap cas les meves actuacions com a promotor immobiliari s’emmarquen en la lògica de la fiscalia i de les investigacions policials. No hi ha una sola prova, ni testifical ni documental, en tot el procediment que acrediti aquesta especulació. Les operacions són totes complint estrictament la legalitat, tant des del punt de vista urbanístic com econòmic”, s’ha defensat de les acusacions.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari