Prenafeta viu “només” de la seva pensió

L'ex mà dreta de Pujol admet "amb molt orgull" haver cobrat comissions a l'estranger
Lluís Prenafeta a la comissió Pujol
Lluís Prenafeta a la comissió Pujol

“Visc de la meva pensió, de res més. No tinc ni cinc cèntims a l’estranger. Vaig tenir-ne però estan regularitzats. Aquí tampoc tinc cap compte que em permeti viure fora de la meva pensió”, s’ha presentat l’exsecretari de Presidència durant deu anys del govern Pujol, Lluís Prenafeta, aquest dimarts a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció. L’exmà dreta de l’expresident està imputat pel Cas Pretòria per tràfic d’influències i blanqueig. La instrucció del procés considera que va ingresar 5,8 milions d’euros pel ‘pilotasso’ de Pretòria, que considera un “ingent patrimoni”, i li xifra l’evasió en 14,3 milions d’euros.

Tot i assegurar que “en l’època que era al Govern no hi havia relació entre el món públic i el privat” i que “mai” va “pressionar cap empresa” per a l’adjudicació d’obres o serveis, Prenafeta ha admès que va cobrar comissions d’empreses a l’estranger, com Siemens i Alstom. “Naturalment. Perquè me les pagaven allà. Les vaig regularitzar tal com la llei permetia”, ha explicat. Prenafeta va cobrar comissions de Siemens i d’Alstom per influir en la construcció de centrals elèctriques per valor de 13 milions.

L’exmà dreta de Pujol ha assegurat que continua vinculat a Convergència i ha defensat Pujol i Mas: “Sento un gran respecte i una gran admiració pel president Pujol… i tinc un altíssim concepte del president Mas, com a persona i com a polític”. També ha augurat que el procés judicial pel cas Pretòria acabarà en no res. I ha atacat alguns periodistes a qui, sense mencionar-los, ha anomenat “paràsits“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides