Estirada d’orelles a Jordi Barbeta

El Consell Professional de 'La Vanguardia' qualifica d'"inapropiat" que el seu corresponsal a Washington relacionés Bin Laden amb Ada Colau
jordi barbeta 8tv
jordi barbeta 8tv

En un comunicat al qual ha tingut accés EL TRIANGLE, el Consell Professional de La Vanguardia “lamenta” la publicació en l’edició del 21 de maig passat d’un “comentari inapropiat” del corresponsal a Washington, Jordi Barbeta, per “desacreditar una candidatura a l’alcaldia de Barcelona”.

Jordi Barbeta va acabar la seva crònica sobre la desclassificació de documents de l’arxiu particular de Bin Laden per part de l’administració nord-americana amb aquest comentari: “També s’han fet públiques les lectures de Bin Laden, entre les quals hi ha autors com Noam Chomsky, un dels intel·lectuals que acaba de firmar el seu suport a la candidatura barcelonina d’Ada Colau”.

Jordi Barbeta va publicar aquest article tres dies abans de les eleccions del 24-N, precisament en un moment en què el convergent Xavier Trias, pel qual l’ara corresponsal de La Vanguardia a Washington sempre ha mostrat simpaties, intentava mostrar la seva principal rival electoral, Ada Colau, com una radical.

Després de l'”error” de Jordi Barbeta, el Consell Professional de La Vanguardia considera igualment “inacceptable” que “s’utilitzin les xarxes socials per un enfrontament entre periodistes del diari”. Un dels que més ha atacat Barbeta ha estat Enric Juliana, director adjunt de La Vanguardia, que el mateix dia va deixar anar aquesta piulada: “Fer jocs de paraules, en un petit requadre sobre Bin Laden i Colau és un error impropi de periodistes madurs. No hauria d’haver passat”.

Bin Laden acaba de provocar una revolta entre periodistes de La Vanguardia.

A Twitter, Ada Colau també es va referir a Jordi Barbeta amb aquesta piulada humorística: “Molts ho havien intentat, però només La Vanguardia m’ha enxampat: Bin Laden! LOL”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides