El mètode Júnior: repatriació de comissions com a assessories sanitàries

El fiduciari Towning, al seu servei, va enviar almenys 553.000 euros a Espanya entre el 2007 i el 2009
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

L’Agència Tributària ha sol·licitat les autoritats britàniques informació sobre operacions amb què, suposadament, Jordi Pujol Ferrusola va repatriar fons tot simulant assessories sanitàries a Brantridge Limited.

Aquesta societat és, segons la Policia, una tapadora del primogènit de l’expresident emprada per cobrar comissions il·legals que pagaven grans contractistes a canvi d’obra pública a Catalunya.

Arthur Joseph Rainford Towning, fiduciari establert a Londres a les ordres del Júnior, va enviar 553.000 euros a Espanya entre el 2007 i el 2009 mitjançant Brantridge. Un dels pagadors de Brantridge va ser FCC, ha publicat El Mundo aquest dilluns.

Segons el mateix diari, en el requeriment d’informació remès per Hisenda al Regne Unit hi consta que Jordi Pujol jr. va simular que dues de les societats que comparteix amb la seva exmuller, Project Marketing Cat i Iniciatives Marketing i Inversions, van prestar assessorament sanitari a Brantridge Limited.

El document especifica que l’Agència Tributària no ha pogut acreditar de cap manera el motiu real dels pagaments sospitosos i que només consten descripcions “vagues i confuses” en els rebuts.

Hisenda apunta, sobre aquest fet, que els rebuts propiciaven l’entrada de “diners d’origen desconegut vinculat a serveis professionals difícils o impossibles d’acreditar”, relata El Mundo.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari