‘El Mundo’ fa fora Salvador Sostres

El polèmic columnista havia ensabonat de valent el seu nou director el passat 2 de maig
salvador sostres
salvador sostres

El nou director d’El Mundo, el català David Jiménez, ha prescindit de Salvador Sostres com a columnista en la seva primera setmana al capdavant del diari.

Els escrits de Sostres, que estava acostumat des de la seva etapa a l’Avui a dir-ne de ben grosses sense justificació amb l’interès informatiu però amb l’aquiescència de la cúpula del diari, han escandalitzat sovint els lectors i també els seus companys d’El Mundo.

Quan Pedro J. Ramírez, l’home que el va incorporar, encara n’era el director, els treballadors del diari d’Unidad Editorial van demanar-li que prescindís de Sostres perquè el columnista va titllar de “normal” l’assassinat d’una jove embarassada a mans de la seva exparella. “Perquè un noi normal de 21 anys que està enamorat de la seva xicota embarassada, és normal que perdi el cor i el cap, el sentit i el món de vista, si un dia arriba a casa i la seva noia li diu que li va a deixar i que a més el nadó que espera no és seu”, opinava Sostres.

El controvertit columnista, adherit a la convergent fundació Catalunya Oberta -auspiciada per l’exmà dreta de Jordi Pujol Lluís Prenafeta, imputat pel cas Pretòria, que desfila aquest dimarts per la ‘comissió Pujol’ del Parlament-, ha repetit sovint que “Escribir es meterse en problemas”, un lema que figura en el seu bloc d’El Mundo, titulat “Guantanamo”, però que va aparcar clarament el passat 2 de maig.

Ficar-se en problemes
Aleshores Sostres va donar la benvinguda al nou director amb la publicació d’un article d’allò més elogiós i corporatiu. “El nombramiento de David Jiménez como director de EL MUNDO demuestra que continuamos siendo el periódico más valiente y más sexy de España”, començava aquella peça.

Trobava llavors que El Mundo “renueva ahora con David la figura y el concepto del “director de periódico”, no sólo generacional y estéticamente, sino en su significación más profunda.”.

El citat post, titulat “Nuestro nuevo director” i escrit en primera persona del plural, estava farcit d’al·lusions apologètiques al diari i a David Jiménez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides