FCC va pagar 710.000 euros en comissions a Pujol Ferrusola

La Udef destapa 25 transferències de la constructora a una societat "instrumental"
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

La constructora FCC va realitzar 25 transferències per valor de 710.000 euros en tres anys a la societat Brantridge Holdings Limited, del testaferro de Jordi Pujol Ferrusola a Londres. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) entén que els conceptes que acompanyen les operacions bancàries, des de dos comptes corrents del BBVA a Espanya, són falsos i encobreixen el pagament de comissions il·legals a canvi d’adjudicacions d’obres públiques.

Les dades que la policia ha emès a l’Audiència Nacional, i a les quals ha tingut accés del diari ‘El Mundo’, expliquen com ‘Júnior’ ha recuperat els diners que tenia el seu testaferro. FCC va enviar fons a un compte del Bank of Ireland a nom de la societat “instrumental” Brantridge que gestiona el “fiduciari” de Pujol, Herbert Arthur Joseph Rainford Towning. I Pujol Ferrusola facturava a aquesta empresa des d’Espanya.

Els investigadors destaquen que FCC “ha aparegut de manera recurrent” a la investigació del cas Pujol, qui “disposa de domicili social a Catalunya”, així com d’una “xifra de negocis que es composa d’un percentatge important dels ingressos per obres públiques a aquesta comunitat autònoma”. També mencionen COPISA, com a exemple de societat de perfil similar a FCC sotmesa al pagament de comissions a canvi d’adjudicacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides