El fill de Trias i els romans

L'empresa promotora del càmping, participada per la família Arraut, té com a principals accionistes dues misterioses societats d'un despatx de fiduciaris de Ginebra
camping car sa
camping car sa

La família política de l’alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, promou la construcció d’un càmping de luxe al municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp), en uns terrenys on s’hi han trobat restes arqueològiques d’una gran vil·la romana –datada entre els segles IaC-VIdC- i vestigis d’un assentament ibèric anterior. Malgrat aquestes evidències, contrastades per reconeguts estudiosos, l’Ajuntament de la localitat i la Comissió Urbanisme de Tarragona (CUT) han donat llum verd a la realització del projecte, que tindrà una capacitat per a 3.000 turistes.

L’empresa promotora és Camping Car SA, on figuren en el seu consell d’administració tres cunyats de Xavier Trias: els germans Javier, Montserrat i Josep Manel Arraut Amat. A més, el director adjunt del projecte és Àlex Trias, un dels quatre fills de l’alcalde en funcions de Barcelona, que actua com a portaveu de l’empresa davant els mitjans de comunicació.

Segons ha publicat el periodista Jesús Rodríguez al diari www.directa.cat, els principals accionistes de Camping Car SA són les societats suïsses Prag-Vugny (61,36% de les accions) i Langerstried (15,15%), representades pels fiduciaris Silvano Mattioli i Verrey Henry. Estirant del fil, EL TRIANGLE ha pogut esbrinar que Verrey Henry és el president de la societat de serveis financers Samely, amb despatx al 36, Boulevard Helvetique de Ginebra, i que Silvano Mattioli ocupa el càrrec d’agent fiduciari en aquesta mateixa companyia.

Accionistes ‘amagats’
A la web corporativa de Samely s’explica que aquest bufet es dedica a muntar estructures fiscalment opaques i avantatjoses pels seus clients. Per tant, és molt lògic deduir que darrere les societats Prag-Vugny i Langerstried s’amaguen uns accionistes dels quals es desconeix, de moment, la seva identitat, que són els propietaris reals de Camping Car SA. En el consell d’administració de l’empresa promotora del càmping de Mont-roig del Camp també hi figura un representant suís, Denis Georges Herman Henri Gheysen.

El nou càmping, que ha estat batejat amb el nom de Les Arts, s’aixecarà sobre uns terrenys de 19,45 hectàrees, entre la via del tren i la platja, propietat de les societats Camping Car SA, Barcelonesa de Inversiones SA (família Arraut), Instalaciones Turísticas SA (família Arraut) i BRD 2 SL. El projecte, redactat per l’estudi d’arquitectura Aresta, preveu 430 parcel·les d’acampada i la construcció de 122 bungalous, a més d’un centre comercial, una zona esportiva, un SPA i una discoteca.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides