El PP té un incendi a la Meseta

La Junta de Castella i Lleó advoca per la destitució del ministre Soria
Jordi_Dauder
Jordi_Dauder

La convulsió desfermada en el si del PP arran de les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de març està donant lloc a episodis tan excepcionals com el viscut aquest dimecres a Valladolid, seu de les institucions d’un territori tradicionalment plàcid per als populars.

José Antonio de Santiago-Juárez, el portaveu de la Junta de Castella i Lleó, ha carregat contra el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, de qui ha dit que “ha fet mèrits suficients o per dimitir o per ser cessat”.

En la compareixença posterior a la reunió de l’executiu castellà-lleonès, ha escomès la gestió de Soria pel que fa als problemes que afecten les conques mineres i l‘ha culpat d’haver “destrossat” el PP canari. A més de qualificar-lo d'”arrogant” i de poc sensible amb els interessos de Castella i Lleó, ha indicat que “On no hi ha mines és a Canàries, i aquí el PP sí que ha perdut el 50% dels vots”. Allà, de fet, els populars són la tercera força, superada per Coalición Canaria i el PSOE.

Aquesta mateixa setmana, arran de la davallada electoral del PP, el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, ha atribuït la pèrdua de vots a la gestió que ha fet Soria del conflicte amb la mineria.

A més, Herrera ha suggerit el president espanyol, Mariano Rajoy, “mirar-se al mirall”, i respondre’s a ell mateix si ha de presentar-se a la reelecció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides