El PP, a judici pels papers de Bárcenas

Dos extresorers i un exgerent s'asseuran a la banqueta dels acusats
Bárcenas
Bárcenas

El jutge José de la Mata, successor de Pablo Ruz al capdavant del Jutjat número 5 de l’Audiència Nacional, ha dictat l’acte d’obertura de judici oral contra els extresorers del PP Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta, l’exgerent Cristóbal Paéz i l’arquitecte de la seu del carrer Génova 13 de Madrid, Gonzalo Urquijo, i els socis del seu estudi, arran de la investigació de la caixa B del partit.

Hauran de respondre per delictes d’associació il·lícita, falsedat comptable, tràfic d’influències, blanqueig de capitals, delicte electora i delictes contra Hisenda suposadament comesos per no haver declarat, l’any 2008, donacions il·legals i per les obres de la seu central del partit.

El PP, com a responsable civil subsidiari ha de dipositar 1,2 milions d’euros.

A més, aquest mateix dijous, el jutge José Castro, instructor del cas Palma Arena, també ha enviat a judici l’extresorer del PP de les Balears, Fernando Areal, per presumpte finançament irregular del partit l’any 2007. Areal està acusat d’emetre factures falses amb sobrecostos no justificats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides