La ILP per l’Habitatge acorrala CiU i PP

Presenten la Iniciativa al Parlament amb el triple de les signatures necessàries
ILP Habitatge al Parlament
ILP Habitatge al Parlament

Els promotors de la ILP per l’Habitatge s’han personat aquest dijous al Parlament amb vuit caixes que contenien 143.380 signatures a favor d’iniciatives per aturar els desnonaments i de l’eradicació de la pobresa energètica. Si la setmana passada la ILP Educació entrava per la porta gran amb el doble de signatures, la Iniciativa per l’Habitatge les ha triplicat.

La pressió per transformar la Iniciativa Legislativa Popular en Llei depèn ara dels diputats, després que una setantena d’Ajuntaments hagi aprovat mocions de suport al text. El director general de la Taula del Tercer Sector ha denunciat que “avui es produeixen 43 desnonaments diaris i cal prendre mesures urgents per frenar-ho”. Finalment, un portaveu del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha llançat el missatge que “nosaltres om testimonis diaris de la pobresa energètica que pateixen les llars, la ILP és urgent per frenar-la”.

Però la tramitació no serà fàcil. Tots els partits excepte el PP s’han compromès ha tramitar la iniciativa d’urgència, en un mes s’ha de debatre i de votar en Ple. Però per obtenir la llum verda de la cambra, els promotors calculen que els falten dos vots de parlamentaris de CiU o del PP, els dos únics partits que encara no hi han donat suport.

Mitjançant un comunicat, els promotors recorden que Catalunya lidera el rànquing dels desnonaments i dels talls de subministrament.

Per assenyalar els responsables d’una hipotètica manca de voluntat política per tirar endavant el projecte, els promotors de la ILP enceten aquest dijous el ‘Comptador de la Vergonya‘, que acumularà desnonaments i tall de subministrament que es produeixin cada dia mentre CiU i PP bloquegen la ILP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides