Rajoy es veu obligat a canviar de Govern

Creix la pressió arran del 24-M i pot aprofitar el fet que Wert vulgui plegar per moure fitxa
Rajoy
Rajoy

No se sap del cert quins canvis pretén efectuar el president espanyol Mariano Rajoy, però fonts de l’Executiu citades per mitjans madrilenys donen per segura una remodelació del Govern en la recta final de la legislatura.

Des de la perspectiva comunicativa, Rajoy podria fer-s’ho venir bé i anunciar els canvis fent-los concidir amb el compliment del desig del ministre d’Educació, Cultura i Espots, José Ignacio Wert, que fa mesos que hauria demanat ser rellevat i podria esdevenir ambaixador davant l’OCDE. Fa sis mesos, publica El Periódico, Rajoy va demanar-li que esperés.

El context actual, marcat per les pèrdues de 2,5 milions de vots i de les majories absolutes més importants de la cita electoral del 24 de març, indica que aquest és el moment: empeny el president espanyol i líder del PP a reformular el Govern i el partit, malgrat no haver mostrat una gran disposició en un principi.

Diversos barons populars que no podran repetir al capdavant dels Governs autonòmics van iniciar la desbandada i alguns, com el castellà Juan Vicente Herrera, han reaccionat a l’immobilisme i la manca d’autocrítica de Rajoy tot qüestionant el fet que hagi d’optar a la reelecció com a president del Govern.

En les darreres hores han començat a sonar noms. S’apunta que María Dolores de Cospedal deixaria la direcció del PP per esdevenir ministra, que el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, guanyaria pes en el partit i que, fins i tot, podria emergir la figura de Pablo Casado, avalat per José María Aznar, com a candidat renovador.

Els canvis es donaran a conèixer, molt probablement, a partir de la constitució dels Ajuntaments i la distribució definitiva del poder autonòmic, el juny, i es concebran amb l’objectiu de reforçar la direcció del Govern en els darrers mesos de mandat i la del partit, amb les eleccions generals en l’horitzó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides