Contra els “llauners” del taxi

Uber s'asseu al banc dels acusats per competència deslleial i abús de posicions

Protesta d'Elite a la Ciuat de la Justícia
Protesta d'Elite a la Ciuat de la Justícia

Els representants d’Uber, l’aplicació que facilita desplaçament amb transport privat, s’asseu aquest dijous al banc dels acusats de la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet acusada de competència deslleial i abús de posicions. L’associació del taxi ‘Elite’, part demandant, ha concentrat dos centenars de conductors a les portes dels jutjats per fer sentir les seves queixes.

Bengales, petards, xiulets i crits a favor d’un sector regulat que faci fora les pràctiques il·legals. “És com els llauners que venen cervesa sense llicència pels carrers que perjudiquen els establiments que paguen els seus impostos i compleixen unes condicions legals“, ha comparat l’advocat de l’acusació, Diego Salmerón. “Es posicionen al mercat de manera fraudulenta, sense assegurança, sense llicència. Volem que el jutge prohibeixi l’activitat d’aquesta empresa”.

‘Elite’ va començar el març de l’any passat, ara són 1.800 afiliats només a Barcelona. N’hi ha a Bilbao, Gijón, Saragossa, Mallorca, Madrid, València, Sevilla, Córdoba, Granada, Marbella… cadascuna té els seus motius però la base de l’associació és la mateixa: acabar amb les aplicacions que volen introduir-se il·legalment al sector del taxi.

‘Elite Barcelona’ té censades 3.600 matrícules a la ciutat que fan intrusisme laboral. “Demanem que tanquin totes les portes. Que hi hagi una sentència que creï un precedent perquè cap empresa es fiqui de manera il·legal al sector. Ho tenim demostradíssim. Tenim proves que deixen claríssim l’intrusisme”, ha dit Patxi, un dels promotors de l’associació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides