Els ‘indepes’ d’Unió es rebel·len contra Duran

De Gispert i Rigol pressionen perquè la direcció del partit pregunti sense embuts per la independència
de gispert
de gispert

Un manifest reclama a la direcció d’Unió Democràtica de Catalunya, que encapçala Josep Antoni Duran Lleida, que es pregunti sense embuts sobre el suport a la independència -sí o no- en la consulta interna que la formació democristiana votarà el 14 de juny.

Entre els signants hi ha pesos pesants del partit, entre ells la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l’expresident del Parlament i president pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol. Una dotzena de membres de la direcció d’Unió i més d’un miler de militants en són signants.

Consideren que la cita electoral del 27-S fa necessari que el partit es posicioni en aquests termes i, de fet, presenten la seva pregunta: “Voleu que UDC es comprometi per una Catalunya independent en el marc de la Unió Europea?“.

Defensen “el dret de Catalunya a autodeterminar-se” i troben, tanmateix, que el comportament del Govern espanyol converteix l’aposta per la independència en “l’única opció per fer front als reptes polítics, socials, culturals i econòmics” de Catalunya.

Es preveu que el comitè de govern d’Unió rebi a principis del mes de juny la proposta de pregunta elaborada per la cúpula del partit. Duran, fa un parell de setmanes, va criticar les pressions exercides pel sector independentista de la formació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides